Mijn Carrière tot nu toe

Welkom bij mijn eerste blogbericht! Of je dit nu leest in 2023 of daarna, ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mezelf voor te stellen. Als potentiële opdrachtgever ben je waarschijnlijk benieuwd naar wie ik ben en wat mijn achtergrond is. In dit blogbericht geef ik je een kijkje in mijn leven, zodat je een goed beeld krijgt van mijn ervaringen en hoe ik ben gekomen waar ik nu ben.

Even voorstellen

Ik ben Jesper den Uil, geboren op 11 oktober 1999 in het ziekenhuis van Delft. Mijn jeugd bracht ik door in Hoek van Holland, maar op zesjarige leeftijd verhuisde ik naar Hoeven vanwege het werk van mijn vader. Na het afronden van de basisschool ging ik naar de middelbare school, de KSE in Etten-Leur. Daar volgde ik het E&M-profiel op Havo-niveau, met als keuzevakken Aardrijkskunde, Wiskunde A en Muziek.

Op de KSE ontdekte ik mijn passie voor film en creativiteit, vooral tijdens de muzieklessen en het vak CKV. Dit was mijn eerste serieuze kennismaking met het werken met een camera. Toen het tijd was om een studiekeuze te maken, wist ik dat ik iets creatiefs wilde gaan doen.

Studiekeuze

Mijn eerste keuze was IMEM (International Media & Entertainment Management) in Breda, destijds bekend als NHTV en tegenwoordig BUAS (Breda University of Applied Sciences). Toen ik slaagde voor mijn Havo op de KSE, was ik pas 16 jaar oud. Dit had waarschijnlijk invloed op de beslissing van NHTV om mij niet toe te laten tot de opleiding. Om geen overhaaste beslissing te nemen, besloot ik nog een jaar Vwo aan mijn KSE-carrière toe te voegen. Na goed om me heen te hebben gekeken, koos ik uiteindelijk voor dezelfde opleiding in Rotterdam, de Nederlandse variant genaamd MEM aan Inholland Rotterdam.

Hier groeide mijn passie voor film verder. Met behulp van enthousiaste docenten en het volgen van de film-minor raakte ik steeds meer verliefd op het vak. In 2021 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel, omdat ik al bezig was met het maken van video’s. Daar vertel ik meer over in een volgend blogbericht. Na mijn afstuderen in 2022 was het tijd om de wereld in te gaan.

Mijn eerste baan

Na vijf jaar te hebben gewerkt bij de Albert Heijn, eerst als vakkenvuller en later als bakker, begon ik eind 2021 met mijn eerste echte baan, terwijl ik nog bezig was met afstuderen. Ik werd videomaker bij een marketingbureau in Tilburg. Hier heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van videoproductie, fotoproductie, klant-interactie en het verwerken van feedback. In dit creatieve team werd ik echt uitgedaagd om anders te werken dan ik gewend was.

Na een jaar besloot ik echter deze baan achter me te laten. Ik merkte dat mijn creativiteit als eenvoudige medewerker niet volledig tot uiting kwam. Omdat ik energie krijg van het bedenken en uitvoeren van ideeën en concepten, zocht ik naar meer vrijheid.

Kort daarna kreeg ik een baan aangeboden bij een IT-bedrijf in Made. Hier werd ik samen met een andere collega uitgedaagd om de marketing van het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dit sloot perfect aan bij wat ik zocht, omdat de functie divers en afwisselend was. Ik heb die kans met beide handen aangegrepen.

De stap naar freelancer

In april 2023 nam ik de beslissing om het werknemersbestaan achter me te laten en fulltime freelancer te worden. Dit was een lang gekoesterde droom, aangezien ik mezelf twee jaar eerder al had ingeschreven bij de KvK. Op een gegeven moment werd het echter moeilijk om mijn baan in loondienst te combineren met mijn freelance-activiteiten. Ik stond voor een moeilijke keuze, maar uiteindelijk besloot ik de sprong te wagen en te kiezen voor het ondernemerschap.

Tot mijn grote vreugde vroeg mijn leidinggevende binnen het IT-bedrijf of ik wilde blijven om de marketing voort te zetten. Natuurlijk zei ik ja! Dus nog voordat ik officieel begon als fulltime freelancer, had ik al mijn eerste opdracht binnen. Een geweldig begin. Vanaf dat moment heb ik me volledig gericht op het ondernemerschap en zo ben ik gekomen waar ik nu ben.

Als beeldmaker en marketeer werk ik in drie verschillende markten. Ik help bedrijven bij het creëren van pakkende content die aansluit bij hun marketingstrategie. Daarnaast leg ik concerten en evenementen op schitterende wijze vast. Muziek is altijd een passie van me geweest, dus ik help graag organisatoren en artiesten om hun evenementen spectaculair vast te leggen. Tot slot zet ik mijn creativiteit ook in voor bruidsparen, om hun speciale dag tot in detail vast te leggen.

Na deze kennismaking kunnen we samen aan de toekomst werken. Laat een bericht achter via de contactpagina en ik help jouw bedrijf, evenement of bruiloft naar een hoger niveau te tillen.

Scroll naar boven