Hoe video de hoofdrol kan spelen in een marketingcampagne

Als je als marketeer een marketingcampagne gaat ontwikkelen zijn een aantal dingen belangrijk. Uiteraard de boodschap die wil overbrengen, de targets die je wil behalen maar natuurlijk ook de middelen die wil inzetten om je marketingcampagne zo effectief mogelijk te maken.

Sinds een aantal jaar speelt video een steeds belangrijkere rol in marketingcampagnes. Sowieso doet video het de laatste jaren het best op social media als het gaat om bereik en aantal interacties. Vandaar dat ik in dit blog ga uitleggen waarom een grote campagnevideo de hoofdrol kan spelen in jouw volgende marketingcampagne aan de hand van een voorbeeld wat ik zelf heb uitgevoerd in 2023.

Het idee

In het begin van 2023 werd ik gevraagd door VisitHalderberge om mee te denken over hun nieuwe marketingcampagne. VisitHalderberge is een stichting die zich inzet om meer toeristen naar de Gemeente Halderberge te trekken door middel van het delen van informatie en tips over wat er in Halderberge te beleven valt.

Voor hun nieuwe marketingcampagne van 2023 wilden ze graag aan de toerist laten zien hoeveel Halderberge en de stad Rome overeenkomen. Zij waren namelijk van mening dat, met name dankzij de Basiliek van Oudenbosch, je perfect de Italiaanse sferen kunt ervaren zonder dat je naar Italië hoeft af te reizen. Door het koppelen van de twee steden wilden ze dus toeristen verleiden om een bezoek te brengen aan de gemeente.

De keuze voor een video als centraal element

Het doel was helder, maar de middelen om de marketingcampagne succesvol te laten zijn moesten nog zorgvuldig worden uitgekozen. Mijn voorstel was om een video centraal te zetten binnen de campagne, omdat een video nou eenmaal het beste het gevoel van Italië in Halderberge kan vangen.

Video heeft een speciale manier om je als kijker mee te nemen naar een bepaalde sfeer of gevoel. Denk bijvoorbeeld eens aan het bekijken van een film in de bioscoop. Je wordt vaak helemaal meegezogen in het verhaal en bent je op dat moment even niet bewust van de buitenwereld. Dat gevoel wilden we door middel van de video ook creëren.

Het idee van de video is uiteindelijk geworden om de kijker mee te nemen op een citytrip in Halderberge, zoals je dat in Rome ook zou kunnen doen. Je komt aan met het vliegtuig, brengt daarna je koffer naar je hotelkamer en gaat vervolgens de stad in om deze te ontdekken. Deze flow zou ook in de video terug moeten komen.

De koppeling met de rest van de marketingcampagne

Omdat we een alomvattende campagne wilde opzetten waar ook media als blogs, social posts en fotografie een rol kon spelen, was het belangrijk om een overkoepelend motief te gebruiken in alle uitingen rondom deze campagne.

Vandaar dat we bedacht hebben om in de video de toeristen her en der een polaroidfoto te laten maken, zoals je dat op een citytrip ook zou kunnen doen. Deze polaroidfoto’s werden daarmee ook gelijk de link tussen alle contentvormen. Ze komen namelijk terug in de video, de foto’s en in de blogs. Op die manier zorgden we ervoor dat de campagne een coherent geheel werd.

Het resultaat

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de video geschoten voor VisitHalderberge en zij hebben deze vervolgens zelf ingezet via al hun kanalen, zowel organisch als geadverteerd. Naast de grote video zijn er ook nog een aantal korte snippets uit de video geknipt die los zijn geplaatst en heeft de stichting zelf social posts en blogs gewijd aan het onderwerp.

Het resultaat? Ruim 50.000 weergaven op de video verspreid over al hun kanalen en een goede toeristisch zomer voor Halderberge. Zo zie je dat het centraal stellen van een video binnen je marketingcampagne enorm effectief kan werken.

Bedenk je concept van je marketingcampagne, stel hierin een video centraal en betrek elementen uit deze video in de rest van je marketinguitingen zoals op social media of op drukwerk. Zo creëer je een echte complete marketingcampagne die jouw doelen kan behalen.

Scroll naar boven